O parte importanta a activitatii noastre consta in inscriptionarea diferitelor medii, cum ar fi:
Inscriptionarea inseamna personalizare unui obiect sau obiectiv (vitrinele unui imobil, etc.), adaugare de informatii sau pur si simplu o creatie artistica.
Exista multe modalitati, din care enumaram cateva executate de noi:
1. Inscriptionare cu autocolant PVC.
Se preteaza la suprafete mai mari, si la elemente grafice mai mari de 1-2 cm (de ex. nu se recomanda pentru litere mai mici de 1 cm).
Nu se foloseste pentru a crea policromii, doar culori pline, eventual mai multe culori prin suprapunere, aplicare pe mai multe straturi sau aplicarea pe langa olalta a diferitelor culori.
Durabilitate intre 3-10 ani, in functie de modul si locul amplasarii lor. Indoor poate rezista mult mai mult decat garantia acordata neexistand factorii de imbatranire a autocolantului PVC, cum ar fi razele UV si dilatarea/contractarea la diferentele de temperatura.
Pregatirea fisierului de lucru se face doar vectorial, plotterul taind pe conturul obiectelor, deci nu se foloseste outline (grosime de linie) doar fill pentru a colora obiectul dorit.
Latimea maxima de decupare este de 1,2 m. Lungimea nu este limitata, dar lucrarile uzuale nu depasesc 3 m.
Materialul folosit este din gama Oracal, Mactac sau Avery, iar in functie de tipul aplicatiei putem vorbi de gama economica, uz general, gama pentru inscriptionare bannere (poliplan), gama pentru suprafete dificile cum ar fi industria auto, gama de translucente pentru reclame iluminate, gama de colantare geamuri (de ex. imitatia de sablare), si gama de tuning auto incluzand autocolantele de tip carbon de la 3M si Mactac.
Suprafetele care se pot inscriptiona trebuie sa fie netede, curate si se recomanda testarea lor in prealabil.
Acestea pot fi:
- sticla,
- tabla zincata, tabla din aluminiu sau vopsita,
- PVC, EVC, PETG si plexic, (ex. komatex - un tip de pvc expandat)
- lemn melaminat - PAL,
- obiecte din metal,
- fibra de sticla, (de ex. casca moto)
- plastic cu suficienta rigiditate si densitate,
- etc.
2. Inscriptionare prin termotransfer.
Combina doua, chiar trei tehnologii: tiparul digital, decuparea cutter plotter si transferul termic in sine.
Primele doua pregatesc materialul care va fi transferat pe textil, care poate fi tricou, sepcuta, rucsac, halat, etc.
Suportul (materialul textil) se aseaza pe presa de transfer, se aplica pe locul dorit grafica pregatita si se preseaza la o temperatura specifica tipului de material.
3. Inscriptionare cu autocolant imprimat.
Suporturile prezentate la punctul 1. se pot inscriptiona si cu autocolant imprimat. In acest caz grafica va putea fi o policromie (poze si alte elemente complexe rasterizate).
Tipurile de autocolant folosite pot fi:
- autocolant PVC
- autocolant PVC spate gri (pentru a estompa eventualele lumini nedorite din fundal)
- autocolant PVC transparent
- autocolant Window graphics (cu gaurele, pentru geamuri autovehicule si vitrine)
4. Inscriptionare prin gravura laser si/sau gravura mecanica.
Inscriptionare obiecte din diferite materiale rigide cu elemente grafice relativ simple (sigle, text scurt) prin arderea materialului cu un fascicul laser sau prin gravare mecanica (aschiere).
5. Serigrafie.
Desi face parte din categoria tiparirii, in cea mai mare parte tot la personalizarea obiectelor se foloseste. Tehnologia este mai veche, dar se preteaza acolo unde alte tehnologii nu au acces. Tiraje mici, lucrari cu multe variabile, vopsele speciale (de ex. razuibila) si materiale suport mai greu sau imposibil de imprimat prin alte modalitati. Se pot personaliza pixuri, brichete, scrumiere, invitatii de nunta, meniuri, diplome speciale, semne si marcaje PSI, stickuri USB, tichete de parcare, vouchere cu elemente razuibile, elemente de siguranta UV sau fluorescente, lacuiri, etc.
6. Tampografie.
Transferul cernelii pe obiectul dorit se face printr-un tampon din cauciuc moale care preia cerneala de pe un cliseu si o transfera pe obiect. Principalul atu al tampografiei este posibilitatea de a inscriptiona si forme curbate sau dificile, cum ar fi corpul pixurilor sau stilourilor, cani, pahare din plastic, etc.
7. Personalizare pereti.
Se poate face cu tapet sau hartie blueback imprimat in policromie, sau autocolant special de pereti pentru cutter plotter (wall art).
Pentru afișarea site-ului folosim module cookie de sessiune. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți aceste cookie-uri. Află in sectiunea Politica de confidenţialitate mai multe.