Creatie & DTP

Desktop Publishing


Societatea noastră vă oferă servicii de design materiale publicitare şi informative

de la conţinut online la cel tipărit şi design obiecte promoţionale cum ar fi inscripţionări cu atocolant, casete luminoase, panouri publicitare etc. Pentru informaţii detaliate nu ezitaţi să ne contactaţi.

 
Când vorbim de creație și DTP vorbim de servicii. Se crează virtual machete, idei de prezentare sau chiar și machete reale unicate (ce vor urma să intre în producție de serie), deci vorbim de un domeniu foarte flexibil care necesită o gândire deschisă, inovatoare dar totodată cunoscătoare a tehnologiilor, posibilitatilor şi condiţiilor de piaţă existente.  Desktop publishing este un termen inventat după dezvoltarea unui anumit tip de software. Înainte de inventarea de software de desktop publishing sarcinile implicate în desktop publishing au fost facute manual, de o varietate de oameni.

DTP combină un calculator personal şi produse software de tip "ceea ce vezi este ceea ce veţi obţine" (WYSIWYG) care reda aspectul paginii pentru a crea documente pe un computer, fie pentru publicare de mare tiraj fie  tiraj mai mic publicat local, pe utilaje multifuncţionale etc.

Există două tipuri de pagini în desktop publishing, pagini electronice şi paginile de hârtie virtuale pentru a fi tipărite pe hârtie reală. Toate documentele sunt informatizate din punct de vedere tehnic în mod electronic, documente care sunt limitate în mărime doar de memoria unui calculator sau spaţiul de stocare a datelor informatice.

Paginile de hârtie virtuală vor fi tipărite în cele din urmă, şi prin urmare, necesită parametri hârtiei, care coincid cu dimensiunile standard internaţionale, cum ar fi "A4", "scrisoare" (letter), etc, daca nu dimensiunile particularizate pentru tăiere/finisare. Unele programe de desktop publishing permit dimensiuni personalizate desemnate pentru imprimare de format mare folosite în afişe, panouri şi afişe comerciale. O pagină virtuală pentru imprimare are o dimensiune predefinită a materialului de imprimare virtuală şi poate fi vizualizat pe un monitor în format WYSIWYG. Fiecărei pagini se poate seta marginile de imprimare, implicit suprafaţa utilă de imprimare, având în vedere ca majoritatea imprimantelor desktop nu imprimă pe toată suprafaţa hârtiilor.

O pagina web este un exemplu de o pagină electronică care nu este constrânsă de parametri de hârtie virtuală. Cele mai multe pagini electronice pot fi dinamice, dimensiunile fiind determinate de conţinut.

Share

Pentru afișarea site-ului folosim module cookie de sessiune. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți aceste cookie-uri. Află in sectiunea Politica de confidenţialitate mai multe.