Glosar

Am adunat in cele ce urmeaza cele mai uzuale cuvinte, expresii, denumiri din domeniul desktop publishing, a tiparului si cateva explicatii despre standardele de culori uzuale.

 

Pentru a rasfoi acest glosar va rugam selectati-va litera aferenta cuvantului cautat din meniul alaturat sau navigati cu butoanele Prev - Next.

 

A

 

A alinia

A ordona caracterele dintr-un text sau material grafic, utilizând ca referinta linia verticala.

 

Acetat

Coala transparenta asezata pe lucrarea grafica ce permite artistului sa scrie instructiuni sau sa indice unde va fi pozitionata a doua culoare.

 

Adunarea

Operatia de realizare a blocului de carte, punand in ordine colile în succesiunea fireasca a paginilor

 

Aliniere

Ordonarea textului de-a lungul uneia sau ambelor margini. Acest lucru se realizeaza ajustând spatiul dintre cuvinte sau caractere acolo unde este necesar astfel încât fiecare rând sa se încheie în acelasi punct.

 

Ambalare

Bandarea cu hartie, bandarea cu elastic, impachetare in hartie, asezarea produselor in caserole sau in cutii cu cofraje special concepute, tragerea produselor in folie stratch sau in tipla de folie de polietilena (infolierea)

 

Arcuirea

Prin acesta operatiune se realizeaza un catalog, un calendar, etc. Mai intai se realizeaza blocul prin adunarea filelor in ordinea fireasca a succesiunii paginilor, dupa care se perforeaza cu ajutorul unui perforator special, apoi se ataseaza arcul si se realizeaza inchiderea acestuia.

 

 

Share

Pentru afișarea site-ului folosim module cookie de sessiune. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți aceste cookie-uri. Află in sectiunea Politica de confidenţialitate mai multe.